joi, 19 decembrie 2013

Tip of the day: Sfatul zilei


Bună, fetelor!

Luăm vitamine pentru a fi sănătoși, pentru a avea un păr frumos, unghii puternice și de asemenea pentru a avea o piele fără imperfecțiuni. Atunci când vine vorba despre îngrijirea pielii ne axăm să avem un demachiant și un exfoliant bun, dar este foarte important să avem grijă și de ce se întâmplă în interiorul organismului. Pentru astăzi m-am decis să vă vorbesc puțin despre vitaminele care ne ajută să îndepărtăm imperfecțiunile ( riduri, acnee ) de pe chip.





  • Vitamina A
Elementul cheie din vitamina A este retinolul, care este cunoscut că ajută la producerea colagenului, reduce ridurile fine și ajută celulele să se refacă. În acest mod pielea devine mai catifelată, iar petele pigmentare dispar.

  • Vitamina B3
Această vitamină ajută organismul să funcționeze mai bine, iar pentru piele are numai efecte pozitive. O ajută să lupte împotriva roșeței, să se mențină hidratată, sporește producția de ceramide și acizi grași. De asemenea vitamina B3 ajută la vindecarea și prevenirea acneei.

  • Vitamina C
Aceasta ajută la lupta împotriva îmbătrânirii, reducând ridurile, de asemenea reduce inflamațiile, apără pielea de toxine și de factorii externi.

  • Vitamina E
Este un antioxidant ce repară și protejează pielea, aceasta ajutând și la vindecarea arsurilor cauzate de soare. Organismul nu poate produce el singur această vitamină, de aceea este important ca noi să avem grijă și să-i dăm această vitamină.

  • Zinc
Acesta repară pielea, ajută la tratarea acneei prin reducerea inflamațiilor și a cicatricilor. Zincul stabilizează producția de ulei a pielii. Specialiștii susțin că o cauză din care apare acneea este cea a lipsei de zinc din organism.

  • Biotină
Această este bună pentru piele, păr și unghii. Biotina ajută la repararea pielii uscate și a pielii iritate. Tenul va deveni mai strălucitor deoarece această vitamină regularizează modul de absorție a acizilor grași de către organism.


Putem lua aceste vitamine prin alimentație (cartofi dulci, pui, ciuperci, ardei, portocale, struguri, căpșune, nuci sau avocado) sau din multivitamine.


Mulțumesc pentru vizita pe blog!
xo xo xo

2 comentarii:

  1. M-am informat si eu de aici http://www.retete-slabit.net/despre-vitamine/ inainte de a lua vitamine pentru aceasta perioada foarte friguroasa, dar m-a ajutat mult si articolul tau. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag! Mă bucur mult că ai găsit această postare utilă!

      Ștergere