Pentru astăzi, dragele mele, v-am pregătit un mic răsfăț
pentru o zi de vară toridă: brioșe din dovlecel servite cu înghețată. Yammmyyy!


Dovlecelul, legumă cu un conținut bogat în potasiu, vitamina
C și antioxidanți, poate fi utilizat în
prepararea unor prăjituri. Sinceră să fiu am fost puțin reticentă în folosirea
acestuia ca ingredient pentru dulciuri. Însă mi-am făcut curaj și am încercat
această rețetă. Rezultatul este uimitor- brioșele au un gust foarte buuun!
Ingrediente necesare (pentru aproximativ 30 de bucăți):
350 g dovlecel ras
250 g făină
200g zahăr
4 ouă
300 ml ulei
100 g nucă măcinată
O linguriță de scorțișoară
70 g cacao
O linguriță de praf de copt
Două lingurițre de bicarbonat de sodiu

Mod de preparare:
Pentru început se preîncălzește cuptorul.
Într-un bol se omogenizează
făina, zahărul și cacaoa.
Se adaugă nuca măcinată, scorțișoara, praful de copt și
bicarbonatul.
Se amestecă bine toate aceste ingrediente, se încorporează
cele 4 ouă, uleiul și la sfârșit se pune
dovlecelul ras pe răzătoarea mică , fără a fi stors de zeamă.
Se omogenizează compoziția și se umplu formele de brioșe. Eu
am ales o tavă cu forme de inimioare.
Tava se dă la cuptor pentru 20/ 25 de minute.

Poftă bună!
xo xo xo
Mmmm, dar ce bine arata! :)
RăspundețiȘtergereCred ca e delicioasa combinatia cu fructe si inghetata! :)
RăspundețiȘtergereArata foarte bine!! numai bune pt vara, mai ales ca acum e sezonul dovleceilor. multumim pt reteta, o voi incerca cu siguranta! ^_^
RăspundețiȘtergere