vineri, 26 iulie 2013

DIY- Fresh toner

Salutare, fetelor!

După cum bine știți, rutina de îngrijire a tenului conține trei pași: curățare, tonifiere și hidratare.
Astăzi vom vorbi despre rolul loțiunilor tonice și vă voi învăța cum să preparați o loțiune tonică potrivită tenului combinat/ gras/acneic.
Ce este o loțiune tonică?
Tonerul este un produs ce se folosește după demachiere deoarece are rolul de a îndepărta urmele de demachiant sau impurități. După aplicarea acestuia, tenul va deveni mai strălucitor, iar porii pielii se vor închide. Așadar, nu ignorați rolul loțiunilor tonice.



În ultima vreme eu am folosit o loțiune tonică făcută de mine. Procedeul este foarte simplu.
Avețí nevoie de:
-un recipient cu pulverizator
-apă plată sau distilată
-ulei de arbore de ceai - are proprietăți antibacteriene, calmează inflamațiile și iritațiile
-apă de hamamelis (opțional) - are acțiune antiinflamatoare, echilibrează producerea de sebum




Într-un recipient se pune apă distilată sau apă plată, câteva picături de ulei de arbore de ceai și câteva picături de apă de hamamelis. Eu prepar cantități mici pe care vara le păstrez la frigider deoarece au un efect răcoritor. Dacă aveți tenul sensibil, nu adăugați mult ulei de arbore de ceai în loțiune.

Să aveți parte de o zi frumoasă! xo xo xo

6 comentarii:

  1. eu chiar prepar acasa vara , tin in frigider si folosesc ! iarna folosesc lotiuni micelare ....foarte bine faci ca folosesti retete homemade...am si eu cate ceva aici ...http://krmenslife.blogspot.ro/2012/11/lotiunile-micelare.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce este facut acasa are ingrediente naturale, deci ar trebui sa profitam de ceea ce ne ofera natura, deoarece ajutam organismult sa fie mai sanatos. Plus ca este si mai ieftin. Sunt foarte interesante retetele tale de pe blog. Te pup!

      Ștergere
  2. suna bine, dar cred ca mi-ar usca putin tenul.

    RăspundețiȘtergere