duminică, 8 martie 2015

Let's cook - Prăjitură deșteaptă




Este o bucurie nespusă pentru mine ca în fiecare sfârșit de săptămână să petrec cu familia și să ne delectăm împreună cu o prăjitură bună. ;) Ziua de azi, 8 Martie, este un motiv în plus de a prepara și savura ceva dulce.

Pentru astăzi vreau să vă prezint un desert gustos și ingenios: prăjitura deșteaptă.
I s-a atribuit această însușire pentru că se separă singură în două blaturi (de pandișpan), iar la mijloc se formează o cremă delicioasă (un fel de budincă cu gust de cremă de zahăr ars).





Ingrediente:

1 litru de lapte
9 ouă
200g făină
un pachet de unt (nesărat)
250g zahăr pudră
două pliculețe zahăr vanilat
esență de vanilie
un praf de sare




Mod de preparare:

Se tapetează tava cu unt și făină.
Se topește untul și se lasă la răcit.
Se separă cele 9 ouă.
Se mixează gălbenușurile cu zahărul pudră până devin cremoase.
Peste acest amestec se toarnă untul topit și răcit. Cu ajutorul unei linguri se încorporează treptat făina.
Se adaugă laptele puțin câte puțin, esența de vanilie și se omogenizează amestecul.
Albușurile, cu praful de sare și cu cele două pliculețe de zahăr vanilat, se bat spumă și se încorporează ușor în primul amestec. Se obține o compoziție lichidă care se toarnă în tavă.
Se dă la cuptor la foc mic pentru o oră.
După coacere se lasă la răcit în cuptor. Se lasă la frigider peste noapte ca să se întrepătrundă aromele.
Se pudrează cu zahăr pudră.





Poftă bună!

Voi ce prăjituri ați preparat în ultimul timp?



Să aveți un 8 Martie minunat!

xo xo xo


3 comentarii:

  1. Hmm ce bine sună. Şi eu am făcut o prăjitură cu un nume mai special, "prăjitura supărată" ♥ Te pup!!

    http://beau-typhoon.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata delicios! Si cred ca ar fi o combinatie chiar buna cu caspsuni proaspete.

    RăspundețiȘtergere