marți, 26 noiembrie 2013

Let's cook: Gogoși pufoase


Bună, fetelor!

Astăzi vă invit să ne ne petrecem ziua în bucătărie, învățând să gătim gogoși pufoase, umplute cu brânză și stafide. Sunt foarte delicioase!!!





Ingrediente aluat:
  • 1 kg făină
  • 50g drojdie
  • 2 linguri zahăr
  • coajă rasă de la o lămâie
  • o cană apă călduță
  • 5-6 linguri ulei
  • un praf de sare
  • jumătate de pliculeț de praf de copt


Ingrediente umplutură:
  • brânză dulce
  • un ou
  • stafide (acestea se pun la înmuiat în apă cu esență de rom)
  • zahăr vanilat
- cantitatea de ingrediente pentru umplutură depinde de preferințe



Prepararea umpluturii:

Într-un bol se amestecă toate ingredientele: brânza, oul, stafidele și zahărul.

Prepararea aluatului:

Într-un bol se adaugă drojdia, zahărul și sarea. Se amestecă prin zdrobire până se formează o pastă. Se adaugă coaja de la lămâie, apa caldă, amestecul în care au stat la înmuiat stafidele, făina și praful de copt (înainte de a fi adăugate, făina se încorporează cu praful de copt). Se amestecă până se obține o cocă lipicioasă. Se adaugă uleiul, după aceea este timpul să ne distrăm un pic: se frământă aluatul cu mâinile până se obține o cocă elastică. Se lasă la crescut la căldură timp de 15 minute.


Pe o masă uscată și curată se presară făină. Coca se modelează sub forma unui baton, apoi cât cuprindeți cu mâna se rup biluțe de cocă.  După realizarea acestora se ia prima biluță făcută și, cu ajutorul unui platou, se apasă pe biluță, în acest mod obținându-se o foaie perfect rotundă și de aceeași grosime. Se adaugă cu o lingură umplutură, se umezesc marginiile cu apă, se lipesc capetele și cu ajutorul unei furculițe se apasă pentru ca acestea să se lipească bine.
Se pune ulei la încins. Se prăjesc la foc moderat, în baie de ulei.
Se scot gogoșile pe un șervețel pentru a absori excesul de ulei, iar la sfârșit se pudrează zahăr vanilat peste gogoși.









Se servesc cu mare poftă! :D
xo xo xo

7 comentarii: