vineri, 17 iulie 2015

Let's cook: Minipateuri pufoase cu ciuperci



În sfârșit weekend! ... Bun venit, timp liber pentru odihnă și relaxare! :)
După cum bine știți, în weekend îmi place să mă relaxez în bucătărie încercând noi rețete.
Pentru astăzi vreau să vă prezint minipateuri pufoase cu ciuperci.




Pentru aluat avem nevoie de următoarele ingrediente:

500 g făină albă
o lingură drojdie uscată
250 ml lapte călduț
50 g de unt (la temperatura camerei)
100 ml ulei
un gălbenuș de la un ou mare
un praf de sare
o linguriță de zahăr



Se realizează un aluat și se lasă o oră la crescut sau până își dublează volumul.
Se preîncălzește cuptorul.

Se prepară compoziția pentru minipateuri după cum urmează: se călește ceapa până devine aurie, se adaugă ciupercile care se prăjesc ușor. Se condimentează după gust, după care se adaugă verdeață și un ou.

Aluatul se împarte în 8 părți egale și cu ajutorul sucitorului se obțin 8 foi. Acestea se ung cu unt, se suprapun și se întind cu sucitorul, obținându-se o singură foaie, care se porționează în 12 părți. Minipateurile se rulează cu atenție, astfel încât marginile să fie prinse în interior. Peste umplutura de ciuperci se poate așeza o felie de cașcaval, care va oferi un gust mai bogat.




Minipateurile se ung cu ou, se presară semințe de susan și se dau la cuptor la foc mare pentru 20 - 30 de minute.
Se servesc calde.




Poftă bună și un weekend relaxant vă doresc!

xo xo xo

4 comentarii: