sâmbătă, 23 ianuarie 2016

Budincă cu paste


E weekend și, după cum bine știți, îmi place să prepar ceva dulce în fiecare sâmbătă. Pentru astăzi m-am gândit să încerc o rețetă pe care mama o făcea foarte des atunci când eram mici. Este vorba despre o budincă cu paste, un fel de cremă cu zahăr ars la care s-au adăugat pastele. Astfel, budinca este consistentă și foarte gustoasă.




Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

- 8 ouă
- un litru de lapte
- 3 căni de zahăr
- esență de rom
- 500 g de brânză de oaie, dar cred că merge și cea de vacă
- 500 g de spaghete




Mod de preparare:

Se preîncălzește cuptorul.
Se fierb pastele și se scurg de apă.
Într-un bol se amestecă cele 8 ouă cu o cană de zahăr, esența de rom, bulgărașii de brânză și laptele.
În această compoziție se adaugă pastele fierte.
Într-o tavă cu lungimea de 32 de cm și lățimea de 22 cm se caramelizează cele două căni de zahăr rămase. Se adaugă amestecul de mai sus și se ține la cuptor la foc mediu până sosul de caramel începe să iasă la suprafață, adică aproximativ 40 - 50 de minute.




Mie îmi place să o servesc rece, iar gustul dulce - sărat se îmbină perfect cu sosul de caramel.

Sper să vă placă această budincă. Este preferata familiei mele!


Weekend liniștit!
xo xo xo

Un comentariu: