Weekendul acesta este unul special și m-am gândit să vă prezint o rețetă pe care o puteți pregăti din timp pentru persoana dragă de lângă voi. Cui nu-i plac gustările dulci cu ciocolată ... iar biscuiții sunt cei mai potriviți pentru acest moment. Am ales să îi prepar din fulgi de ovăz pentru că sunt sănătoși, sățioși și repede de pregătit.
Ingrediente necesare:
- două căni de fulgi de ovăz
- o cană de făină albă
- o linguriță de praf de copt
- o linguriță de scorțișoară
- o jumătate de cană de nuci
- 4 ouă
- 100 g unt nesărat sau 50 ml ulei de floarea - soarelui
- 100 g ciocolată de menaj
- esență de rom
Pentru un gust intens de ciocolată puteți să adăugați și cacao (50 g).
Mod de preparare:
- Se preîncălzește cuptorul și se pregătește tava de copt.
- Ingredientele uscate se mixează ușor în robotul de bucătărie. Se adaugă untul topit și răcit, cele patru ouă, esența de rom, nucile și bucățile de ciocolată. Se omogenizează compoziția și se modelează biscuții în formă rotundă sau de inimioare.
- Biscuiții se coc timp de 15 - 20 minute la foc mediu. Se servesc reci.
Poftă bună!
Să aveți un weekend dulce!
xo xo xo
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu