duminică, 17 ianuarie 2016

Prăjitură cu morcov și stafide



În fiecare weekend îmi place să prepar ceva dulce cu care să îmi încânt papilele gustative. Pentru astăzi m-am gândit să vă prezint o nouă rețetă care este pe placul celor din familia mea.




Prăjitura cu morcov și stafide este ușor de preparat. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- doi sau trei morcovi mai mari dați pe răzătoarea mică
- 10 ouă
- 10 linguri de făină
- 15 linguri de zahăr
- 5 linguri de ulei
- 100g de stafide
- esență de rom
- un praf de sare
- două lingurițe de oțet (pentru albușuri)
- două lingurițe de scorțișoasră




Mod de preparare:

Se preîncălzește cuptorul, iar tava de copt se tapetează cu ulei și făină.
Se separă cele 10 ouă. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare, două lingurițe de oțet și 5 linguri de zahăr.
Gălbenușurile se mixează cu 10 linguri de zahăr și esența de rom. Se adaugă făina, morcovul ras, stafidele, scorțisoara și uleiul.
Înainte de a adăuga stafidele, le dau prin făină ca să nu se lase la baza prăjiturii pe timpul coacerii. Astfel, ele rămân în compoziție.
Se încorporează ușor albușurile în mixul de gălbenușuri și se amestecă cu grijă până când compoziția devine omogenă.
Timpul de coacere este de o oră sau până trece testul scobitorii.



Poftă bună!
xo xo xo

2 comentarii: