luni, 22 februarie 2016

Let's cook: Pâine cu piure de dovleac


În acest weekend mi-am delectat papilele gustative cu o pâine ce conține ingrediente interesante, cum ar fi dovleacul și ardeiul. Ce părere aveți? Veniți cu mine în bucătărie să preparăm ceva delicios?




Luați-vă șorțul și pregătiți următoarele ingrediente:

- 300 g piure de dovleac (recomand a fi călduț)
- 450 g făină albă + 100 g pentru masa de lucru
- 100 ml apă călduță
- 25 g drojdie proaspătă sau 7 g drojdie granule (eu o folosesc pe cea proaspătă)
- 10 ml ulei de măsline
- 1 ardei capia, tăiat fâșii subțiri
- o linguriță zahăr
- o linguriță sare
- mix de semințe (susan, mac, floarea - soarelui)
- un gălbenuș și patru linguri de lapte pentru a unge aluatul




Sunteți gata? Să începem!

Mod de preparare:

- Puneți piureul într-un bol, adăugați drojdia și zahărul. Mixați, adăugați sarea, uleiul, apa, făina și frământați până obțineți un aluat puțin lipicios.
- Acoperiți bolul cu un prosop umed și lăsați aluatul la dospit pentru 30 de minute într-un loc călduros.
- Preîncălziți cuptorul. Pregătiți tava de copt.
- Pudrați masa de lucru cu făină, scoateți aluatul și împărțiți-l în două bile. Fiecare bilă se întinde, se aranjează fâșiile de ardei pe suprafața aluatului și se rulează.
- Puneți la dospit pâinile în tavă pentru încă 30 de minute.
- Ungeți aluatul cu o compoziție formată dintr-un gălbenuș și patru linguri de lapte. Presărați semințele după preferință. Coaceți pâinea timp de 40 de minute.
- Pâinea se păstrează la frigider într-un ambalaj de hârtie.




Pe lângă faptul că este aspectuoasă, este și sățioasă. Delicioasă... nu mai zic! ... Yummy, yummy!


Să aveți o săptămână reușită!

xo xo xo


4 comentarii: