joi, 21 noiembrie 2013

Cum să scapi de punctele negre


Bună, fetelor!

Multe dintre noi ne confruntăm cu punctele negre. Acestea sunt inestetice, enervante și încăpățânate, așa că astăzi vreau să vă prezint șase trucuri care vor pune pe fugă nedoritele puncte negre.





  • Măștile de argilă
Măștile pe bază de argilă au rolul de a scoate impuritățile din piele. Aplicarea unei măști de argilă o dată pe săptămână va face o mare diferență și veți observa o îmbunătățire a texturii pielii. Îmi place să le folosesc pe cele de la Aslavital ( găsiți masca aici) și de la Mayam (o găsiți aici). Pentru pregătirea măștilor puteți folosi apă, gălbenuș de ou, lapte, ulei de măsline, banană, aspirină, miere sau sucul de la o lămâie.


 

  • Retinol
Retinolul este o formă a vitaminei A ce are multe efecte pozitive asupra pielii. Folosesc crema de la Mebra de aproximativ un an și pot spune că textura tenului s-a îmbunătățit vizibil. Mai multe detalii despre această cremă găsiți aici.


 

  • Bicarbonatul de sodiu
Micile particule de bicarbonat de sodiu vor exfolia în profunzime pielea, astfel porii nu se mai astupă și, prin urmare, punctele negre nu mai apar. Amestecați bicarbonat de sodiu cu puțină apă până se formează o pastă și folosiți acest amestec pentru a vă exfolia tenul o dată sau de două ori pe săptămână.



  •  Acidul salicilic și acidul glycolic
Acidul salicilic este un bun agent exfoliant ce deschide porii și scoate impuritățile din piele. Acesta reduce aspectul acneei, ridurile fine, punctele negre și petele pigmentare. Îmi place să folosesc tratamentul Blemish Treatment Lotion de la Home Health (îl găsiți aici), care conține 0.5% acid salicilic.
Acidul glycolic (AHA) este o modalitate de înfrumusețare cunoscută încă din antichitate. Acest acid are rolul de a curăța porii, de a exfolia, de a reduce liniile fine și de a îmbunătăți textura pielii. Îmi place să folosesc crema Rejuvenating Cream de la Alpha- H, care conține 10% acid glycolic.

  • Plasturii pentru puncte negre
Îmi place să folosesc Natural Charcoal Nose Pore Strips de la Montagne Jeunesse. Le-am cumpărat din Carrefour, la prețul de 8-9 lei și mi-au plăcut mult. Tot ce trebuie să faceți este să umeziți pielea de pe nas și din jurul acestuia, umeziți partea fină a plasturelui și aplicați-l pe nas. Lăsați plasturele timp de 10-15 minute, apoi îndepărtați-l. Trebuie să vă avertizez că doare puțin atunci când îl veți îndepărta, dar merită efortul.


  • Nu extrageți singure punctele negre!
Acesta este cel mai rău lucru pe care îl putem face pielii. Nu trebuie să ne scoatem punctele negre sau coșurile deoarece va duce la apariția mai multor puncte și nu ne dorim lucrul acesta. Sinceră să fiu, aveam și eu acest obicei, dar mi-am spus că dacă vreau ca textura tenul meu să se îmbunătățească trebuie să renunț la a face acest lucru dăunător pielii. De aproximativ un an am grijă să nu îmi agresez pielea și pot afirma că tenul meu arată mult mai bine.


Sper ca această postare să vă fie de ajutor. Dacă aveți întrebări, le aștept cu mare drag.


Aveți grijă de voi! 
xo xo xo

6 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Cu mare drag! Mă bucur foarte mult că ai găsit această postare utilă. Mulțumesc că te-ai oprit pe blogul meu! Te pup

      Ștergere
  2. Hmm..trebuie sa incerc si eu ceva de aici...poate asa reusesc sa scap de prostul obicei :(

    RăspundețiȘtergere
  3. Am si eu 2 masti cu argila, ajuta, intr-adevar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, asa e. Mie imi place sa amestec argila cu apa si cu o aspirina. Aplic masca pe ten o data pe saptamana, iar rezultatele le-am observat inca de la primele utilizari. Multumesc pentru comentariu! xo

      Ștergere