miercuri, 23 aprilie 2014

Tratamente naturale pentru părul uscat

Îngrijirea părului îmi cam dă bătăi de cap uneori. Vârfurile sunt uscate, iar firele de păr când dau față-n față cu umiditatea din aer o iau razna. :D
Astăzi aș dori să vă prezint câteva tratamente care mă ajută să am părul hidratat și firele rebele la locul lor.

1. Tratament cu ulei cald

Se încălzesc două liguri de ulei, se aplică pe păr insistând asupra vârfurilor (eu nu aplic pe scalp), se lasă să acționeze timp de 30 minute, după aceea se șamponează părul și se aplică balsamul preferat.

Pentru acest tratament se pot folosi următoarele uleiuri:

  • ulei de măsline
  • ulei de nucă de cocos
  • ulei de jojoba
  • ulei de migdale
Aveți grijă ca uleiul să nu fie prea mult încălzit! Acesta trebuie să fie călduț.

2. Mască cu miere și ulei de măsline

Se amestecă o jumătate de ceașcă cu miere cu câteva linguri cu ulei de măsline. Se aplică masca pe părul umed și se lasă să acționeze timp de 20 minute. Se clătește părul foarte bine cu apă călduță.

3. Mască cu banană și miere

Se zdrobește o banană și se amestecă cu o lingură de miere. Se aplică pe părul uscat, se lasă să acționeze timp de 30 minute, iar la sfârșit se curăță părul folosind șamponul preferat.

4. Mască cu ou

Se amestecă un ou cu o ceașcă cu iaurt natural. Se aplică pe păr și se lasă să acționeze timp de 20 minute. Se curăță părul cu șamponul și balsamul pe care le folosiți și pe care le preferați.


Voi ce tratamente preferați să folosiți pentru a vă îngriji părul?

Să aveți o zi minunată!
xo xo xo 

2 comentarii:

  1. Foarte utila postarea :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am incercat-o doar pe cea cu ulei cald. Si chiar are rezultate foarte ok pentru mine, mai ales daca folosesc ulei de argan. Dar si uleiul de cocos e foarte bun.

    RăspundețiȘtergere