Ori de câte ori am ocazia, chiar și în cursul săptămânilor aglomerate, îmi place să prepar prăjituri, ca mai apoi să le savurez cu familia la o cană de ceai sau de cafea.
Pentru astăzi vreau să vă prezint o rețetă simplă și rapidă, dar foarte gustoasă. Este vorba despre o prăjitură cu nucă de cocos, tăvălită prin multă ciocolată ... un deliciu pentru papilele gustative.
Pentru blat avem nevoie de:
6 ouă
150 ml lapte
100 ml ulei
o cană de zahăr
un praf de sare
500 g făină albă
un pliculeț praf de copt
esență de rom sau vanilie (după preferință)
Pentru glazura de ciocolată am utilizat ingredientele din rețeta pe care o găsiți aici.
Mod de preparare:
Se preîncălzește cuptorul. Se tapetează tava cu ulei și făină sau puteți să folosiți hârtia de copt.
Se separă ouăle. Albușurile cu un praf de sare se bat spumă, după care se adaugă treptat zahărul și se obține o bezea tare. Gălbenușurile se amestecă cu esența de rom sau de vanilie, apoi se adaugă uleiul și laptele. Această compoziție se toarnă peste albușuri și se adaugă făina împreună cu praful de copt. Se amestecă cu grijă până se obține un aluat omogen.
Se coace în cuptor la foc mediu pentru 30 - 40 minute sau până trece testul scobitorii.
Blatul se lasă la răcit, apoi se feliază.
Se glazurează feliile obținute și se tăvălesc prin nucă de cocos. Vă sfătuiesc să utilizați glazura cât încă este caldă. Dacă se răcește, o puteți reîncălzi.
Poftă bună!
Să aveți în continuare o săptămână reușită!
xo xo xo
Arată suuuper ♥
RăspundețiȘtergerehttp://beau-typhoon.blogspot.ro/
Si este si foarte gustoasa, nu doar aratoasa! :) Multumesc pentru comentariu! xo
Ștergere