joi, 21 mai 2015

Let's bake: Tartă cu ananas




Se apropie vara și gândul ne zboară la valurile înspumate ale mării, plajă, soare și fructe exotice. Ador bananele, mandarinele și ananasul, iar în fiecare sesiune de cumpărături prin supermarket merg la standul cu fructe și aleg cu grijă fructe pline de vitamine și savoare.  :)   Fie că sunt proaspete sau conservate fructele exotice îmi delectează papilele gustative.
Fiind în criză de timp și dorind să pregătesc o prăjitură, am ales un recipient cu compot de ananas.
M-am gândit să pregătesc o tartă cu acest fruct parfumat. E ușor de preparat și foarte delicioasă.




Ingrediente:

5 ouă
5 linguri zahăr
5 linguri făină
5 linguri ulei
5 linguri de sirop din compotul de ananas
un pliculeț de praf de copt
un praf de sare




Mod de preparare:

Se preîncălzește cuptorul. Se tapetează tava cu unt și se presară zahăr. Se lasă la scurs bucățile de ananas, după care sunt așezate în cercuri concentrice în tavă.
Se separă ouăle. Se mixează gălbenușurile cu uleiul, după care se adaugă cele 5 linguri cu siropul din compot.
Se bat albușurile spumă cu un praf de sare, după care adăugăm zahărul. Se obține o bezea tare.
Se încorporează cele două compoziții cu mare grijă, cu mișcări de jos în sus. Se adaugă făina și praful de copt și se omogenizează.
Se toarnă aluatul peste fructe în tavă și se dă la cuptor 30 de minute sau până trece testul scobitorii la foc mediu.
După ce s-a copt se răstoarnă tava pe un platou și se însiropează cu siropul din compotul de ananas.
Puteți îmbrăca prăjitura în ciocolată, dar dacă vi se pare a fi prea dulce se poate renunța la aceasta.
Rețeta pentru ciocolată o găsiți aici.




Sper ca această prăjitură să vă încânte zilele!

Poftă bună!

xo xo xo

2 comentarii: