joi, 22 noiembrie 2012

Încotro alergi?



Oprește-te o clipă din alergare. Privește cerul albastru. Respiră adânc aerul proaspăt. Alergăm în fiecare zi și nu știm unde. Asudăm în lucrul nostru sperând că vom realiza ceva. Poate reușim, poate nu. Dacă planurile ni se îndeplinesc, atunci muncim și mai mult ca să menținem ce am realizat sau ca să obținem și mai mult deoarece niciodată nu este destul. Dacă eșuăm, experimentăm frustrarea. În ambele cazuri devenim nefericite. Ce este de făcut atunci?

Sunt câteva lucruri care ne pot simplifica existența și ne pot conduce către o stare de mulțumire.


·         Renunță la lucrurile care nu sunt neapărat necesare. Ele ne complică viața și ne răpesc timpul.
·         Fă-ți timp pentru tine. Citește o carte bună, fă o baie fierbinte, fă o plimbare în aer liber, mănâncă prăjitura preferată. Astfel te vei încărca cu energie pozitivă.
·         Meditează. Da, tu ai nevoie să îți asculți gândurile, să îți analizezi faptele, vorbele, deciziile.
·         Fă-ți planuri pentru viitor, dar stabilește scopuri realiste.
·         Oferă dragoste celor din jur. Aceasta se va întoarce la tine și te va face să te simți mai fericită.
·         Permite-ți să eșuezi uneori. Nu trebuie să fii bună la toate. Dar, din fiecare nereușită, învață lecția pe care o transmite și mergi mai departe.  
·         Odihnește-te o zi pe săptămână. Ai nevoie să te refaci după lungile zile petrecute la serviciu sau la școală.
·         Nu fi deprimată dacă ți-ai pierdut locul de muncă. Poate este timpul pentru o schimbare în viața ta. Organizează-te, gândește-te ce vrei să lucrezi în continuare, depune-ți cât mai multe CV-uri, poate te înscrii la niște cursuri de recalificare. Permite-ți să visezi că o să fie bine pentru că va fi.
·         Trebuie să înțelegi că viața are anotimpurile ei, unele mai călduroase și senine, altele mai aspre și tăioase. Dar niciunul nu durează o veșnicie. Trebuie să accepți cursul lucrurilor deoarece nu poți controla totul. Când vei renunța la a mai lupta să schimbi lucrurile care nu depind de tine, vei fi mai fericită.  Acceptarea este cheia unei inimi pline de liniște.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu