vineri, 15 august 2014

Let's cook - Biscuiți cu semințe și fulgi de ovăz




Dragele mele,

Pentru astăzi vă propun o rețetă simplă și rapidă de biscuiți, ca variantă light la biscuiții din comerț.
Ingredintele sunt ușor de procurat, iar rezultatul obținut este sățios.




Ingrediente

150g semințe crude de floarea soarelui
300g de fulgi de ovăz
50g de semințe de susan
50g de semințe de in
100g zahăr brun
3 ouă
1 pliculeț de praf de copt
esență de rom
1 linguriță de scorțișoară
2 lingurițe de cacao
50g de fulgi de ciocolată neagră cu 85% cacao
50g de făină albă
50ml de ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C.
Semințele de floarea - soarelui, de susan și de in se rumenesc într-o tigaie uscată (fără ulei). Se răcesc și împreună cu fulgii de ovăz se mixează ușor în robotul de bucătărie, fără a mărunți prea mult pentru ca ingredientele să rămână mai mari, fără a căpăta un aspect făinos.
Într-un bol se bat cele trei ouă cu zahărul brun și esența de rom. Se adaugă mixtul din robot, făina și praful de copt, scorțișoara, cacaoa și fulgii de ciocolată neagră. La sfârșit se toarnă uleiul și se omogenizează toate ingredientele. Din compoziția obținută se formează biluțe care se aplatizează pe tavă. Nu uitați să folosiți hârtia de copt! Dacă nu aveți hârtie, puteți unge tava cu puțin ulei de floarea - soarelui.
Biscuiții se lasă la cuptor pentru 20/ 25 de minute.




Să-i savurați cu plăcere!
xo xo xo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu