joi, 6 noiembrie 2014

O piele frumoasă are nevoie de un exfoliant bun




Rutina de îngrijire a tenului implică și folosirea unui exfoliant. Rolul acestuia este de a curăța în profunzime porii și de a îndepărta impuritățile (celulele moarte). Astfel, pielea este pregătită pentru aplicarea cremei hidratante.
Exfoliantul este un produs cosmetic creat în funcție de tipul de piele : pentru pielea sensibilă exfoliantul utilizat trebuie să acționeze delicat, pentru cea uscată să conțină și substanțe hidratante, iar pentru pielea grasă exfoliantul trebuie să fie mai abraziv pentru a îndepărta punctele negre și a dezincrusta porii astupați. Înainte de a folosi acest produs tenul trebuie curățat (demachiat) . Produsul se masează ușor pe piele și se înlătură cu apă călduță din abundență. Zona ochilor trebuie evitată, deoarece este o zonă sensibilă.

De ce avem nevoie de un exfoliant ?
Pielea, cel mai întins organ al corpului uman, se află zilnic într-un proces continuu de regenerare. Celulele nou formate le înlocuiesc pe cele moarte, care rămân pe piele. Exfoliantul le îndepărtează, deoarece acestea astupă porii pielii.

Care sunt beneficiile utilizării unui exfoliant?


Prin exfoliere se stimulează circulația sângelui, contribuind astfel la detoxifierea pielii.

De câte ori este indicat a utiliza exfoliantul ?
Se recomandă ca exfoliantul să fie utilizat de două ori pe săptămână pentru a nu periclita stratul natural protector al pielii. Acest strat hidro-lipidic (hidro = apă, lipide = grăsimi) protejează pielea de deshidratare, leziuni sau îmbolnăvire.


Eu utilizez următoarele produse cosmetice exfoliante :




-          Queen Helene, Gentle Natural Facial Scrub, Oatmeal 'n Honey este un exfoliant cu făină de ovăz și miere, special creat pentru față. Conține granule abrazive fine care înlătură eficient celulele uscate de pe suprafața pielii și tonifiază tenul. Pielea devine radiantă și plăcută la atingere. Am cumpărat acest produs de pe site-ul iHerb la prețul de 3,91$.





     Uleiul  exfoliant pentru mâini de la Yves Rocher este un produs foarte bun. Pielea este revitalizată și bine hidratată.  





    Amazonian Treasures de la Planet Spa, Avon  este un produs destinat exfolierii zonelor mai sensibile (abdomen, spate, etc.) Acest exfoliant are o consistență cremoasă, miroase foarte bine și hidratează pielea.





     Freeman Body Salt Scrub Guava (review aiciși Freeman Body  Sugar Scrub Pomegranate sunt două produse pe care le folosesc cu mare plăcere. Au un efect relaxant asupra pielii, iar eu mă simt foarte bine. J






    Avon Foot Works Healthy Rough Skin Remover este un produs pe care îl folosesc de ani de zile. Are un miros plăcut și lasă o senzație de prospețime la nivelul pielii picioarelor.




Exfoliantul este un must have pentru o piele curată, proaspătă și luminoasă.

Voi ce produse cosmetice pentru exfolierea pielii folosiți ?
xo xo xo 











2 comentarii:

  1. Si mie imi place sa folosesc exfoliante, lasa o piele fina si catifelata. De obicei, am de la Oriflame, Yves Rocher, dar imi place sa incerc si unele noi si sa fie cat mai frumos parfumate :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca nu ma exfoliez o data pe saptamana deja se simte, nu inteleg cum unii nu au facut niciodata. Pana acum am incercat doar cele mecanice, dar vreau si unul chimic.

    RăspundețiȘtergere