miercuri, 7 noiembrie 2012

Tort cu dovleac


Bună, fetelor!

Astăzi avem o rețetă delicioasă pentru pofticioase: TORT CU DOVLEAC.


 Ingrediente:

125 g margarină sau unt nesărat
2 căni și jumătate de făină
un pliculeț (10g) de praf de copt
2 lingurițe de scorțișoară
un praf de sare
2 căni de zahăr
2 căni de piure de dovleac
3 ouă
esență de vanilie
1 cană de nuci măcinate sau mărunțite

Mod de preparare:

Se amestecă ingredientele uscate (făina, praful de copt, scorțișoara, sarea). Se topesc cele 125g margarină, apoi se amestecă cu zahărul, dovleacul, ouăle și vanilia. Se încorporează cele două amestecuri până totul devine omogen. La sfârșit de adaugă nucile. Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată. Se coace timp de 40-45 minute în cuptorul preîncălzit. La final se îmbracă în ciocolată și se ornează cu frișcă.

Glazură de ciocolată:

120g ciocolată de menaj
o jumătate de cană de zahăr
100g unt nesărat sau margarină
70g lapte bătut, iaurt sau smântână
esență de rom



Poftă bună!

Vă dorim o zi plină de momente dulci! xo xo

2 comentarii: