marți, 28 august 2012

CUM SĂ REDUCI STRESUL

Bună, fetelor!

Odată cu terminarea concediului şi întoarcerea la serviciu sau la şcoală apare şi stresul. Acesta ne face să ne simţim obosiţi, agitaţi şi nervoşi. Tot stresul sărăceşte corpul de vitamine şi minerale. Astăzi vă vom prezenta alimente care vă vor ajuta să reduceţi stresul.


 •   Seminţele de floarea-soarelui 
      Sunt bogate în potasiu şi complex de vitamine B. Se recomandă consumul de seminţe de floarea-soarelui deoarece în perioada stresului substanţele nutritive din organismul nostru scad.

 •   Seminţele de susan
      Sunt bogate în zinc. În perioada stresului necesarul de zinc este mai mare deoarece acesta reprezintă un element important pentru sistemul imunitar.

 •   Castraveţii
      Aceștia au un efect calmant asupra ficatului şi sângelui. Nouă ne plac foarte mult castraveţii şi încercăm să-i consumăm în fiecare zi.

 •   Usturoiul
      Cu toţii ştim că usturoiul are un gust şi un miros nu prea plăcut, dar este benefic pentru organism. În zilele când nu trebuie să ieşim din casă ne place să consumăm usturoi deoarece conţine o substanţă detoxifiantă, numită alicină. Aceasta are proprietăţi de scădere a colesterolului, a tensiunii şi de creştere a bunei dispoziţii.

 Sperăm că aceste sfaturi vă vor fi utile în încercarea de a face faţă stresului. Pe noi ne ajută foarte mult aceste alimente. Și nu uitați: Gândiți pozitiv, tratați cu calm orice situație și încercați să faceți din fiecare zi una mai bună decât precedenta ei!

Mulţumim că aţi vizitat blogul nostru! xo xo


2 comentarii:

 1. Intr-adevar sunt niste alimente care in alimentatia mea sunt destul de prezente.Din pacate multi nu stiu sa le asocieze astfel incat sa obtina un regim sanatos.Ai putea face o postare in care sa ne arati cum se combina corect toate grupele de alimente!:)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este bine că alegi astfel de alimente. Mulțumim pentru comentariu și pentru ideea unei noi postări!

   Ștergere