luni, 30 martie 2015

Haul: Cumpărături de pe eBay




De mult timp voiam să plasez o comandă pe eBay, dar mi-a fost teamă deoarece nu știam dacă produsele vor sosi. Am făcut câteva cercetări și am aflat că:
- dacă plasezi comenzi în țările care fac parte din UE, coletul va veni la oficiul poștal de care aparții;
- dacă produsele sunt comandate din țări din afara UE, coletul va sosi la Poșta Vamală și va trebui să plătești taxe poștale (taxa reprezintă 24% din valoarea comenzii, iar dacă aceasta nu depășește 10 euro nu se percepe nicio taxă.);
- eBay garantează returnarea banilor în cazul în care produsele comandate nu ajung la destinație.

Aflând toate aceste lucruri m-am hotărât să plasez o comandă la un vânzător din Marea Britanie. Plata s-a realizat prin PayPal, iar produsele au sosit în patru zile de la plasarea comenzii, la oficiul poștal de care aparțin.

Singurul lucru care nu îmi place este faptul că pentru fiecare produs se adaugă și o taxă de transport. :(






Primul produs care mi-a atras atenția pe site este un penar foarte drăgălaș. Am ales să-l cumpăr pentru a-l folosi ca portfard. 
Preț - 1,99 lire + taxele de transport (2,70 lire)




Următorul produs adăugat în coș a fost un portofel pentru carduri. Am multe carduri, de aceea acest portofelaș mă va ajuta să le am pe toate într-un singur loc, fără a încărca celălalt portofel prea mult.
Preț - 2,29 lire + taxele de transport (1,29 lire)




Ultimul produs achiziționat este un semn de carte metalic ce poate fi folosit și ca riglă, dar și ca șablon. Îmi place foarte mult!
Preț - 1,99 lire + taxele de transport (0,99 lire)


Sunt foarte încântată de ce mi-am cumpărat! Acum mă gândesc să plasez o comandă în țări din afara UE. O să vă țin la curent despre cum au decurs lucrurile.



Să aveți o zi frumoasă și o săptămână plină de reușite!
xo xo xo

6 comentarii:

  1. Produsele comandate de tine le gasesti la preturi mult mai mici pe aliexpress, cu freeshipping. Comanda vine la posta vamala, in aproximativ o luna.
    De exemplu penarul il gasesti cu 0.8$ hhttp://www.aliexpress.com/item/1PC-New-Hot-Selling-Flower-Pencil-Pouch-Pencil-Bag-Pen-Cases-Comestic-Makeup-Bag-For-Girls/32289781619.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte drăguțe sunt lucrurile pe care le-ai comandat. Semnul de carte e intersant, nu am mai văzut unul ce poate fi folosit și pe post de riglă sau șablon. E foarte tare!
    Eu am comandat de pe Ebay, însă doar de la vânzători din Asia. Pachetele au venit la vamă, nu am plătit taxe pentru ele. Au ajuns greu, uneori și după 3 luni, însă cu unele comenzi am avut „noroc” și au ajuns într-o lună.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Wow, 3 luni... cam mult. Cred ca te-ai plictisit asteptand. :) Mie mi-e cam teama sa comand de la vanzatori din Asia, nu stiu de ce. Am plasat in trecut o comanda pe Oasap si nu am primit produsele. Ce-mi mai displace este ca posta vamala se afla la o distanta de 60 km si mi-e peste mana sa merg acolo pentru a-mi lua coletele. Pupici!

      Ștergere
  3. Din UE mai mereu cumparam de pe ebay si incercam sa gasesc produse cu transport cat mai mic sau gratuit, dar unele produse merita sa platesti transportul mai ales daca nu le gasesti in Romania. Din afara UE nu prea merita pentru mine pentru ca posta vamala e in alt oras. E dragut portofelul pentru carduri :) Sa le folosesti cu placere

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi place portofelasul. Este asa dragalas!
      Sa stii ca si eu ma confrunt cu aceeasi problema: posta vamala este in alt oras si mi-e destul de greu sa merg acolo sa imi iau coletele. Noroc ca am un frate dragut care ma ajuta in acest sens deoarece locuieste in orasul respectiv. :)

      Ștergere