marți, 17 iulie 2012

Healthy Snack

Bună, fetelor !

        Vi se întâmplă şi vouă să aveţi poftă de ceva bun din când în când? Nouă ni se întâmplă cam des... lol...
         Am descoperit o reţetă de biscuiţi cu fulgi de ovăz care ne satisfac pofta de dulce.
         Fulgii de ovăz  sunt benefici pentru organism deoarece conţin fibre, proteine şi elemente nutritive (vitamina E, zinc, fier şi magneziu). Fibrele reduc colesterolul, luptă împotriva cancerului, îmbunătăţesc digestia şi dau senzaţia de saţietate.

          Ingrediente:
150 g unt
5 linguri de miere
200 ml lapte
200 g fulgi de ovăz
300 g făină
2 linguriţe de scorţişoară
1 cană de zahăr brun
un praf de sare
esenţă de rom
5 g praf de copt (jumătate de pliculeţ)
40 g ciocolată de menaj

         Mod de preparare :
Untul, mierea, zahărul, esenţa de rom, ciocolata şi laptele se omogenizează la foc mic. Într-un vas se amestecă ingredientele uscate peste care se toarnă compoziţia lichidă (călduţă, ca să se înmoaie fulgii de ovăz). Se ia cu lingura aluat şi se aşază în tavă. Pentru a verifica dacă biscuiţii sunt copţi se foloseşte o scobitoare.
        Poftă bună !





2 comentarii:

  1. Super reteta!
    Daca ai stii cat am cautat ceva asemanator:o reteta pentru biscuti cu cereale si ciocolata, care sa aiba un aspect crocant.
    Chiar acum cred ca ma apuc de ei, ca am pofta sa rontai ceva delicios la Doi barbati si jumatate (incepe la 23:00 pe Pro tv, deci am suficient timp).
    Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere