miercuri, 16 octombrie 2013

Let's cook: Amandine


Bună, fetelor!

Astăzi vă invit să mergem în bucătărie deoarece vă voi prezint o rețetă delicioasă: amandine. Puneți-vă șorțul, înarmați-vă cu răbdare și haideți să gătim! :D



 


Ingrediente necesare pentru blat:
  • 6 ouă
  • 200g zahăr
  • 40 ml apă
  • 40 ml ulei
  • 3 linguri cu vârf de cacao
  • 200g făină
  • un plic de praf de copt
Ingrediente necesare pentru zahărul ars:
  • 500ml apă
  • 250g zahăr
  • 2 plicuri de cappucino de ciocolată (am folosit de la Lafesta)
  • 2 fiole esență de rom
Ingrediente necesare pentru crema de ciocolată:
  • 3 gălbenușuri
  • 150g zahăr vanilat
  • un cub de margarină
  • 4 linguri de cacao
  • esență de rom




Pentru blat:
Se separă albușurile de gălbenușuri (acestea se amestecă cu ulei până capătă consistența unei maioneze subțiri). Albușurile se amestecă cu mixerul la viteză mare, cât să nu se desprindă de pe paletele mixerului. Peste spuma tare se adaugă zahărul, apa și pasta obținută din gălbenușuri. Folosind o spatulă din lemn se amestecă executând mișcări de sus în jos. Se adaugă, în ploaie, făina amestecată cu cacao și praful de copt.
 Compoziția omogenă se toarnă într-o tavă unsă și tapetată. Se pune în cuptorul preîncălzit, timp de 30 minute. Se încearcă blatul cu o scobitoare. Dacă scobitoarea este curată, înseamnă că blatul este copt.

Pentru siropul de zahăr ars:
Într-o crăticioară se pune la topit zahărul împreună cu două linguri de apă. Când zahărul s-a caramelizat se adaugă restul de apă (înainte de a se adăuga apa trebuie ca aceasta să fie încălzită). Se lasă siropul să fiarbă până când zahărul se topește. Se adaugă pliculețele de cappucino și esența de rom. Siropul se ia de pe foc și se lasă să se răcească.

Pentru crema de ciocolată:
Margarina trebuie să fie moale ( nu trebuie să fie topită). Aceasta se amestecă până devine o cremă subțire. Se adaugă zahărul pudră și se mixează până se obține o compoziție omogenizată. Se adaugă cacao, gălbenușuri, rom și se amestecă.



După ce blatul se scoate de la cuptor, acesta se taie în jumătate pe lungime și se lasă la răcit (dacă blatul este cald crema se topește). După ce blatul s-a răcit, se însiropează prima jumătate de blat cu jumătate din amestecul de zahăr ars, apoi se adaugă crema de cacao. Peste acestea se pune al doilea blat. Acesta se însiropează cu cealaltă jumătate din amestecul de zahăr ars. Prăjitura se pune la frigider pentru 3-4 ore.
La sfârșit se acoperă amandina cu o glazură de cacao și se ornează după plac (am ornat amandinele cu frișcă și cu o bucățică de lămâie).

 

Mmm... este DELICIOASĂ!!!
Poftă bună!
xo xo xo 

4 comentarii:

  1. Your recipes are so droooool worthy!!
    Following you on GFC now, Will appreciate it if you can follow back too :)
    xx
    Red Alice
    http://redraoalice.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thank you for your comment! Not only they look amazing but they also taste delicious! Hugs

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Am găsit în Carrefour pliculețe de glazură cu gust de ciocolată neagră de la Dr. Oetker. Trebuie doar să încălzești plicul în apă caldă, iar apoi să torni glazura peste prăjitura rece. Pupici

      Ștergere