luni, 2 decembrie 2013

Secrete de frumusețe


Bună, fetelor!

Oamenii din antichitate au avut idei foarte bune atunci când a venit vorba despre frumusețe. Aceștia au descoperit multe ingrediente care au menținut pielea frumoasă a femeilor timp de mulți ani. Aceste substanțe minune au aceleași efecte și în prezent.
În această postare aș dori să vă prezint câteva trucuri de frumusețe care nu și-au pierdut din eficiență, chiar dacă timpul a trecut.




  • Oul
Acesta a fost unul dintre ingredientele principale felosit în îngrijirea pielii timp de mii de ani. S-a descoperit că prima rețetă de frumusețe pe bază de ou datează din anul 600 î.H.
Gălbenușurile erau aplicate pe față și gât pentru a strânge pielea, în acest mod realizându-se un efect instant de lifting. De asemenea, proteinele din ou au proprietatea de a lăsa tenul hidratat.



  • Mănușile
Maria Antoaneta purta mănuși în fiecare noapte pentru hidratare. Înainte de a le purta, aplica pe mâini ceară de albine, apă de trandafir și ulei de migdale dulci. Aceste ingrediente împreună cu mănușile lasă pielea catifelată și luptă împotriva îmbătrânirii pielii mâinilor.



  • Crema rece (cold cream)
Prima cremă rece a fost inventată în secolul al II-lea de către Galen. Aceasta conține un amestec de ingrediente speciale, care au efecte benefice pentru piele.
Crema rece conține un amestec de grăsime și apă, ambele fiind organice. Acestea au rolul de a dizolva particulele de machiaj, iar pielea rămâne curată și catifelată. Un alt ingredient cheie este apa de trandafir, care are ca rol lupta împotriva imperfecțiunilor.
O cremă rece care mie îmi place mult este cea de la Pond's. Aceasta îndepărtează foarte bine machiajul, iar tenul rămâne hidratat și catifelat.



  • Laptele și mierea
O legendă a frumuseții este Cleopatra, cea care era cunoscută pentru pielea ei perfectă. Istoria ne spune că aceasta făcea baie în lapte, în care adăuga miere și ulei de măsline.
Toate aceste trei ingrediente au rolul de a lăsa o piele hidratată, catifelată și fără imperfecțiuni. Un adevărat răsfăț!


  • Apa de trandafir
Când îi rostești numele te gândești la romantism, lux, dar și la o piele frumoasă. Aceasta datează încă din Egiptul antic.
Apa de trandafir are ca rol prevenirea îmbătrânirii, împiedicând apariția ridurilor și închide porii. De asemenea poate fi folosită ca și demachiant deoarece îndepărtează impuritățile de pe ten.



  • Avocado
Acesta era folosit de către cei din poporul aztec pentru a-și hidrata pielea.
Uleiul de avocado ajută la închiderea porilor dilatați, iar pielea capătă un aspect sănătos și strălucire. De asemenea acest ulei nu astupă porii și nu lasă o peliculă grasă pe piele, de aceea poate fi folosit și de către persoanele cu tenul gras.



Sper că veți găsi această postare utilă!
Vă doresc o zi minunată!
xo xo xo

2 comentarii: