marți, 21 august 2012

UN PĂR MAI SĂNĂTOS ȘI MAI STRĂLUCITOR

Bună, fetelor!

Dorim să continuăm seria postărilor despre sănătate, despre cosmetice bio, așa că am hotărât să facem review la două produse care nouă ni se par foarte bune. Este vorba despre Tonicul Capilar de la Dacia Plant și despre masca de păr cu ulei de măsline de la LifeCare Krauter.


Vom începe cu tonicul capilar care este un remediu împotriva căderii părului, a mătreții, a seboreei, micozei și eczemei. Este extrem de ieftin, doar 9,49 lei pe siteul www.daciaplant.ro. Produsul are în prezent un nou ambalaj, diferit de cel din fotografie.


Conține ardei iute - fructus, mesteacăn - folium, brusture - radix, urzică - herba, propolis, lavandă - flores, mușețel - flores, apă și alcool etilic. Are o consistență lichidă și miroase a tinctură.


Se aplică pe pielea capului și se masează. Se lasă minim 30 de minute să acționeze, apoi se îndepărtează prin șamponare. Se recomandă folosirea de 2-3 ori pe săptămână.

Ce am observat noi?
Chiar are efect în lupta împotriva căderii părului. L-a folosit și mama într-o perioadă în care îi cădeau foarte multe fire de păr și a observat efectul imediat.

Al doilea produs pentru care vom face un review este masca de păr regenerantă cu ulei de măsline bio.


Costă 25,99 lei pe siteul www.life-care.com, vine într-un ambalaj de 350 grame și conține ulei de măsline, ulei de argan și antioxidanți. Are culoarea verde și mirosul este unul fresh. Pretinde că lasă părul moale, strălucitor și ușor de pieptănat, lucruri pe care le și face.



De curând am citit un articol în care hair styliști celebri prezentau reguli de îngrijire a părului pe care ar trebui să le încălcăm deoarece unele dintre acelea pe care le cunoaștem și le aplicăm sunt de fapt greșite.

1. Nu trebuie să folosim neapărat balsam după șamponare, ci putem schimba ordinea pentru un păr foarte fin și moale. Se aplică balsam pe păr, se folosește foenul 5 minute pentru a încălzi produsul, apoi se șamponează.

2. Demult auzisem de ideea cum că trecerea periei prin păr de 100 de ori îl va face mai frumos și mai strălucitor. Fals! Acest obicei nu face decât să degradeze părul și să activeze glandere seboreice, efectul fiind un păr mai gras.

3. Vopseaua nu deterioarează părul pentru că produsele de astăzi sunt îmbogățite cu substanțe hidratante, lucru diferit de vopselurile de păr de acum 15- 20 de ani .

4. Pieptenele nu este potrivit pentru a descurca părul ud. De fapt peria este mult mai bună, iar aplicarea uleiului de argan sau a unui balsam leave-in înainte de periere va descurca părul mai ușor.

5. Nu trebuie să ne tundem părul la 6 săptămâni pentru a arăta frumos și a avea formă. O tunsoare bună trebuie să dureze minim 3 luni.

6. Aplicarea balsamului de păr numai pe vârfuri nu face decât să hidrateze această porțiune care este deseori afectată, dar nu împiedică degradarea firelor sănătoase, de aceea este recomandat să folosim balsam pe toată lungimea firului de păr.

Sperăm că toate aceste informații vă vor fi de folos. Sunt lucruri pe care nici noi nu le știam și pe care am dorit să le împărtășim și cu voi. xo

2 comentarii:

  1. Iubesc tare mult blogul tau:X Doresc sa comand si eu tonicul capilar pentru mine si pentru prietenul meu.Ar fi totusi o problema si doresc sa va cer sfatul.Prietenul meu are parul subtire si rar si ii cade in ultima perioada.De mentionat ca i se ingrasa foarte repede si arata ca si cand ar fi nespalat desi se spala la 3-3 zile.cunoasteti cumva un tratament bun?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tonicul capilar a avut rezultate in cazul nostru, fiind recomandat si persoanelor cu parul gras. Un sampon care la noi a marit cu o zi perioada dintre spalarile parului este cel cu lapte de capra de la Beauty Farm. Am observat ca exista anumite lucruri care determina parul sa se ingrase mai repede cum ar fi stresul, trecerea degetelor prin par, folosirea unui balsam de par pe radacina acestuia. Nu suntem specialiste, dar daca ne-ai cerut parerea, credem ca ar trebui sa dati o sansa acestui tonic, mai ales ca nu este scump. Poate va avea efectul scontat. La noi a avut rezultate. Va dorim numai bine amandurora si sper sa rezolvati problema caderii parului si a sebumului in exces. XO XO

      Ștergere