sâmbătă, 13 iulie 2013

Dovlecel cu afumătură la cuptor

Salutare, dragelor!

Specialitatea zilei este dovlecel cu afumătură la cuptor. Simplu de gătit, rapid, însă foarte gustos și sănătos deoarece nu necesită prăjire.


Ce spuneți? Arată delicios, nu-i așa?

Cum se prepară? Simplu. Se ia un dovlecel, se curăță de coajă și se taie felii de grosimea unui deget (eu am tăiat pe lungime, obținând astfel 4 felii mari). Acestea se așază într-o tavă unsă cu ulei. Peste dovlecel se adaugă  afumătură, bulion făcut în casă, cașcaval dat prin răzătoare, sare și piper după gust.
Se lasă la cuptăr până ce dovlecelul devine moale.


Pentru a fi mai delicios eu am pregătit un amestec de smântână cu usturoi și pătrunjel uscat (așa cum se găsește la plicuri în comerț).


Vă doresc poftă bună!
Să aveți parte de un weekend frumos!

3 comentarii:

  1. Arata bine :D! Prima oara am crezut ca e ceva cu cascaval :)). Pacat ca nu-mi place dovlecelul :(..

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place dovlecelul si imi plac retetele rapide si simple. De incercat!!!
    Si te-am nominalizat si la un tag, iar daca nu l-ai facut sper sa-ti placa: http://beautyandrecipe.blogspot.ro/2013/07/liebster-blog-award.html

    RăspundețiȘtergere
  3. arata tare bine
    chiar vroiam o reteta cu dovlecei pentru ca eu ii fac doar prajiti si incerc sa ma feresc de prajeli
    bine ca acesta e la cuptor
    chiar o sa incerc
    pupici!

    RăspundețiȘtergere