sâmbătă, 16 mai 2015

Tu îți protejezi pielea de razele ultraviolete?



Luna mai a dat startul sezonului estival, ceea ce inseamna ca incepem sa ne gandim la vacante relaxante, dar si la bronzul perfect. Multe persoane sunt gata sa isi sacrifice sanatatea pielii de dragul unui trup cat mai bronzat, uitand ca soarele ne poate fi si dusman daca nu stim sa ne protejam de razele ultraviolete. Efectele neglijentei apar sub forma de riduri, pete pigmentare sau cancer de piele. Recent citeam un articol despre celebrul actor Hugh Jackman care a dezvaluit ca in ultimele 18 luni a suferit nu mai puțin de patru operatii de indepărtare a celulelor canceroase deoarece a descoperit ca are cancer de piele. Astfel, am inceput sa ma gandesc mai serios la sanatatea pielii mele si la cat de fragila este aceasta daca nu reusim sa avem grija de noi si de cei dragi. Toate aceste ganduri m-au determinat sa scriu acest articol dedicat protejarii pielii de razele ultraviolete ale soarelui.


 Efectuand cercetari amanuntite, am descoperit ca exista mai multe tipuri de produse care  ne pot ajuta in acest sens:
- Produsele Sunscreen contin substante care absorb razele ultraviolete, impiedicandu-le sa intre in piele;
- Produsele sun block au proprietatea de a reflecta razele ultraviolete;
- Produsele ce contin oxid de zinc blocheaza razele UVA si UVB si le impiedica sa intre in piele.
Trebuie sa fim foarte atente deoarece razele UV sunt de doua feluri: UVA si UVB. Daca folosim un produs cu SPF, trebuie sa ne asiguram ca ne protejeaza impotriva ambelor tipuri de radiatii. De exemplu, produsele care au în componenta mexoryl protejeaza doar impotriva UVA, pe cand cele care contin hemosalate blocheaza doar radiatiile UVB.

Exista pe piata si dermatocosmetice care ne protejeaza pielea si in acelasi timp o si trateaza.
Trebuie sa acordam o atentie sporita alegerii cremei potrivite, de aceea m-am gandit sa va impartasesc cateva sugestii in acest sens. 


1. La Roche-PosayAnthelios XL crema gel matifiant SPF 50
- Acest gel matifiant este potrivit pielii cu tendinta de ingrasare. Multa vreme am cautat un produs care sa-mi protejeze tenul, fara a-mi lasa fata uleioasa. Intentionez sa-mi achizitionez acest produs deoarece ofera protectie UVA si UVB si promite matifierea pielii, deci il pot utiliza sub fondul de ten.



2. Lierac Sunific Extreme Crema pentru bronzat impotriva petelor intunecate (SPF 50+)
- Crema aceasta de la Lierac se adreseaza tuturor tipurilor de piele, protejand-o de radiatiile UVA si UVB. Pe site-ul unde am descoperit-o am observat ca este cotata cu 5 stele, semn ca este foarte apreciata. Pretul mi se pare accesibil, mai ales pentru ca vorbim despre un brand ce ofera produse de calitate.



Nu trebuie sa uitam de protejarea sanatatii celor dragi, de aceea va propun doua creme destinate copiilor si barbatilor.

1. La Roche-Posay Anthelios Dermo-Pedriatics Lapte bronzant cu pulverizator SPF 50+
Reprezinta solutia ideala pentru pielea celor mici deoarece ofera un grad ridicat de protectie si se aplica foarte usor pentru ca uneori poate fi chiar dificil sa aplicam creme si lotiuni pe pielea piticotilor neastamparati. :)




2. Sea of Spa Metro Sexual Cremă de zi regeneratoare pentru bărbați SPF 25
- Produsele de la Sea of Spa au in compozitie apa, namol, vitamine si uleiuri din Marea Moarta, cunoscute pentru efectul de ameliorare a problemelor dermatologice.
- Se adreseaza tuturor tipurilor de piele.
- Ofera hidratare si protectie solara SPF 25.



Dintre toate gamele de produse destinate protectiei pielii impotriva razelor ultraviolete, brandul La Roche-Posay este unul dintre preferatele mele deoarece tenul meu sensibil nu se impaca bine cu orice crema.

Voi ce produse cu factor SPF folositi?
Aveti grija de voi!
Va imbratisez cu mult drag!
xo xo xo 



6 comentarii:

  1. Chiar zilele trecute ma gandeam daca lotiunea mea blocheaza toate tipurile de razne. Din pacate, nu. As vrea sa investesc intr-una mai buna, pentru ca, dupa cum ai spus si tu, cu soarele nu e de joaca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie mi s-a intamplat acelasi lucru. Crema pe care o foloseam bloca doar razele UVA, cu toate ca produsul continea SPF 50. Si nici nu era o crema ieftina deoarece face parte din gama dermatocosmeticelor. De ceva timp ma lupt cu o pata pigmentara si, pentru ca am citit ca motivul principal este soarele, m-am documentat despre cremele cu SPF si am aflat ce greseam.

      Ștergere
  2. Și cei de la Lotus Cosmetics cică au produse de protecție solară atât împotriva razelor UVA cât și împotriva razelor UVB. Eu le-am găsit produsele în Carrefour, dacă ești interesată să le citești măcar etichetele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am mai auzit de acest brand pana in prezent. Din pacate nu am un magazin Carrefour in apropire, insa, cand voi ajunge intr-unul, sigur ma voi uita dupa aceste produse. Multumesc pentru sfat! xo

      Ștergere
  3. eu nu ma expun niciodata la soare fara protectie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte bine faci! Inseamna ca pielea ta e fericita si sanatoasa. Pupici! ^_^

      Ștergere