vineri, 12 octombrie 2012

Vitamina C - ingredient pentru frumusețe și sănătate


Bună, fetelor!

Cu toate am auzit despre vitamina C, dar oare și cunoaștem beneficiile ei asupra sănătății, cât și asupra frumuseții noastre?
Astăzi dorim să vă vorbim despre efectele benefice pe care vitamina C le are asupra sănătății organismului, cât și asupra aspectului pielii, a tenului.

Beneficii pentru sănătate:
* Crește imunitatea organismului;
* Are grijă de sănătatea ochilor, previne apariția cataractei;
* Asigură o bună funcționarea a sistemului circulator, previne hipertensiunea și ajută la scăderea colesterolului din organism.
* Este un antioxidant important pentru o bună funcționare a inimii (previne apariția bolilor cardiace) și pentru lupta împotriva cancerului.

Beneficii pentru frumusețe:
* Ajută la producerea colagenului (ajută pielea să fie mai fermă și fără riduri);
* Tratează arsurile cauzate de soare.

Surse:
Vitamina C nu este produsă de către organism, din acest motiv trebuie ca zilnic noi să-i dăm această vitamină corpului. Aceasta se găsește în  citrice (ne plac foarte mult portocalele), kiwi, căpșune, pătrunjel, roșii, conopidă, spanac, brocolii, iar alimentul care conține cea mai mare cantitate de vitamina C este ardeiul roșu (se află printre alimentele noastre preferate). Pe toate acestea încercăm să le consumăm cât mai des, dar nu uităm să ne luăm și multivitaminele.




Pentru îngrijirea tenului ne place să folosim gelul cu vitamina C și biotină de la Jean D'Arcel. Tenul este hidratat, fin, catifelat, iar ridurile fine s-au estompat. L-am achiziționat de pe site-ul jeandarcel.ro, la prețul de 71,92 lei pentru 30 ml. Chiar dacă prețul este cam mare, își merită banii. În plus am tot căutat creme care să conțină vitamina C, și acest gel este singurul pe care l-am găsit mai accesibil. Suntem mulțumite de el, chiar se văd îmbunătățiri ale tenului.



O altă cremă pe care am încercat-o și care ne-a plăcut este Rejuvenating Cream de la Alpha-H. Aceasta conține acid glicolic și vitamina C. Efectele acestei creme sunt... wow... Ajută tenul care suferă de acnee, puncte negre, pori dilatați, dar este bună și pentru prevenirea îmbătrânirii, luptând împotriva ridurilor. Adevărul este că e cam scumpă. Noi am cumpărat-o din străinătate, deoarece la noi în țară nu se găsește. Pe ebay costă 16 lire (aprox. 91 de lei).

Nu uitați ca în fiecare zi să vă luați porția de vitamina C pentru un corp sănătos și o pentru o piele frumoasă!
Vă dorim o zi frumoasă și un weekend cât mai plăcut! xo xo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu